Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore vycházejme z předpokladu, že se opravdu ničeho nedopustili (nemyslím si to, ale vezměme to jako předpoklad)a nakonec je soudy očistí.

A podívejme se co se stane když:

1/ Babiš bude premierem dříve než soud rozhodne, že je nevinen-celá naše vláda a dá se říci i celá ČR bude v očích zahraničních partnerů nedůvěryhodná a vedená člověkem s pochybným morálním kreditem. Bude panovat nedůvěra ke spravedlnnosti našeho práva. Uškodí nám to v zahraniční politice. V domácí politice bude rozhádannost, bude panovat nedůvěra k institucím. Výrok o Babišově nevině ať už od soudu nebo od policie bude nedůvěryhodný bude panovat dojem, že je ovlivněn vládou,...prostě přinese to obrovské problémy.

2/ Babiš nebude ve vládě-nestane se vůbec nic-prostě bude premierem někdo jiný a budeme považování za korektního partnera se standardní demokracií.

Z mého pohledu je to jasné, Babiš by premierem neměl být dokud se neočistí

1 0
možnosti
BV

Pane Bartoši,

do ducha vašich otázek by zcela zapadla další.

Co když vůbec žádné Čapí hnízdo neexistovalo, neexistuje a ani existovat nebude.

To by přeci vašeho zbožňovaného očistilo v plné míře a potvrdilo by že je pronásledován neoprávněně!!!

:-):-):-):-):-):-)

4 1
možnosti
ZH

Špatně. Imunita u nás je příliš široká - má být jen na politickou činnost, nikoliv na hospodářskou kriminalitu nebo násilnictví. A už vůbec se nemá vztahovat na činy, které byly spáchány před získáním imunity. Babiš se ocitl v situaci, kdy se snaží uniknout spravedlnosti tím, že se patrně pokusí za tuto imunitu schovat. To je pro tento stát velmi špatně. Takto se totiž může stát, že v parlamentu budou nakonec samí zločinci.

4 1
možnosti
Foto

Zásadní omyl autora je v nepochopení toho, že v politice neexistuje presumpce neviny. Jistě najdete spoustu případů, kdy politik musel odejít, aniž spáchal trestný čin, ale zachoval se obecně nemravně. (U nás tohle ovšem neplatí - čím větší sprosťák, tím lépe.)

Je-li politik (v civilizované zemi) podezřelý ze spáchání trestného činu, pak se dobrovolně stáhne do ústraní a vyčká, až jak rozhodne soud. A to proto, aby nepoškodil dobré jméno své strany. Je-li očištěn, může se s čistým štítem vrátit do politiky.

V daném případě můžete namítnout, že AB jakýmkoliv chováním nemůže stranu pošpinit. Což je ovšem smutná pravda.

A to, že se vydání vzpírá, jen posiluje názor, že se opravdu něčím provinil.

Ukázkovým příkladem je Voloďka Železný, který si honem opatřil imunitu, aby nebyl vydán, a to šlo o prkotinu - jakýsi celní prohřešek.

RvRvRv

14 1
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu. Sám píšete: "v civilizované zemi". A tou se cítíme nebo dokonce jsme?

Nikde, nikde na světě není a nemůže být nějaká absolutní spravedlnost. Jednou odejde vrah od soudu osvobozen (O.J.Simpson) a jindy sedí v cele smrti nevinný.

A u nás to je stejné, jen v podstatně menších rozměrech a také asi o něco méně profesionální.

1 2
možnosti
LO

L66u23b86o17š 40O54t14t

28. 11. 2017 17:30

Promiňte a můžete Vy absolutně vyloučit, že se dopustili dotačního podvodu. Pravda, žádná krev netekla, ale Vám by nevadilo, když se vrcholným představitelem Vaší vlasti stane člověk s tak nízkým morálním kreditem? :-/

10 1
možnosti

Jak to vykřikoval Kalousek,když měli vydávat Parkanovou?Není možné,aby nám vládu určovali policejní plukovníci!A teď je to jinak?

7 2
možnosti
PK

V podstatě to tak může být, hypoteticky to může být cílená akce. Společnost je bohužel rozdělená a hluboké zákopy jsou předobrazem i stavu ve sněmovně. Je to jednoduchá matika a jen primitiv to nepochopí...odejdi jsi stihán a vrať se až se očistíš....to je několik volebních období, viz kauza Rath například. To by ovšem neměla být jediná alternativa...ta druhá je makej, bo ti 30% obyvatel dalo mandát. Tak a ted si vyber ;-O[>-]

4 1
možnosti
Foto

Pan Rath dělá vše proto, aby byl rozsudek co nejvíce oddálen. Je to jen a jen proto, protože čím dále od zločinu, tím je pozornost společnosti a zájem menší a menší. Takže jste trochu trefil kozla.

Politik, který se dere nahoru, musí počítat s tím, že bude více vidět a proto je každý jeho krok sledován o mnoho pozorněji, než nějakého "obyčejného" člověka. A za panem Babišem už je toho tolik, že v každé normální zemi by byl už dávno mimo politiku.

Pokud komukoli tato zvýšená pozornost vadí, má jedinou možnost . odejít z politiky a dělat svůj byznys.

19 1
možnosti
Foto

Co v tomto případě pokládáte za "zločin", pane doktore?

1 0
možnosti
Foto

Neměl by tedy zpětně být dosazen do premiérského křesla Petr Nečas? Taky nebyl do dnes odsouzen, a asi už ani nebude. Co vy na to?

18 1
možnosti
Foto

A vlastně ani nic neprovedl, akorát byl trochu pod pantoflem. ;-)

9 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Já...

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy